SWISS KRONO GROUP: Egy egységes márkanév alatti, fenntartható növekedéshez új vezető áll munkába

  • Kategorie: sajtóközlemények

30. June 2016 | Luzern, 2016. június 30. – A SWISS KRONO GROUP-ot a világ vezető faiparitermék gyártói között tartják számon. Nyolc országban lévő tíz üzemében gyárt faipari termékeket az építőipar, ill. a bútorgyártás és a belsőépítészet számára. A SWISS KRONO GROUP a laminált padlók területén világvezető gyártó. Ügyfélorientált és regionálisan differenciált szolgáltatásai teszik teljessé a kínálatot. A 2016-os év elején a vállalatcsoport egyes cégeinek piaci fellépését újraszervezték. Ezen időpont óta a vállalat az egész világon a SWISS KRONO név alatt, egységes csoportként lép fel.

Martin Brettenthaler

Ezzel a vállalatcsoport arra is készen áll, hogy a következő években kihasználja a faipari termékek piacán jelentkező, belső és külső lehetőségekből táplálkozó növekedési potenciált. A széles ügyfélkör, a vezető technológiai szerep, valamint az erős tőke- és mérlegalap mindehhez ideális előfeltételeket teremt. Jelenleg pillanatban is jelentős zöldmezős és kapacitásnövelő beruházásokat hajt végre a vállalatcsoport négy helyszínen (Magyarországon, Oroszországban, Svájcban és az USA-ban).

Ezen stratégia konzekvens megvalósítása érdekében a csoport a stratégiai és operatív vezetésében változásokat hajt végre: 2016. október 1-től Martin Brettenthaler váltja fel a SWISS KRONO GROUP vezérigazgatói beosztásában az eddig funkcióban lévő Maciej Karnickit. Martin Brettenthaler (45) osztrák és svájci kettős állampolgársággal rendelkezik, lakhelye Bázel, nős és két gyermek édesapja. Tanulmányait St. Gallenben és Párizsban végezte gazdaságtudományi területen. A Boston Consulting Groupnál dolgozott vállalati tanácsadóként. Ezt követően, tizenöt éve a faiparba váltott.

Maciej Karnicki mindeddig kettős beosztásban volt a SWISS KRONO GROUP-nál, annak vezérigazgatójaként és a vállalatcsoport legnagyobb gyárát, a lengyelországi üzemet vezette sikeresen. Maciej Karnicki a továbbiakban saját kérésére a lengyel üzem gyárat vezeti tovább.

Az igazgatótanács elnöke, Ines Kaindl, meggyőződése: „Örömömre szolgál, hogy megnyertük Martin Brettenthalert csoportunk számára A konszern és a telephely vezetőiből álló tapasztalt és hosszú évek óta fennálló csapattal együtt a következő években bizonyára sikeresen valósítja majd meg ambiciózus céljainkat.“

Image Rights

The picture of Martin Brettenthaler is available for download and may be used within the editorial environment with the picture credit “SWISS KRONO GROUP”.

Martin-Brettenthaler_HR.tif
Martin-Brettenthaler_HR.tif
Martin Brettenthaler
Martin-Brettenthaler_HR.jpg
Martin-Brettenthaler_HR.jpg
Martin Brettenthaler
20160630_CEOAnnouncement_external_HU.docx
20160630_CEOAnnouncement_external_HU.docx
20160630_CEOAnnouncement_external_HU.pdf
20160630_CEOAnnouncement_external_HU.pdf

A SWISS KRONO GROUP-ról

A SWISS KRONO GROUP az Ernst Kaindl úr által 1966-ban, Menznauban/CH alapított Kronospan vállalatból nőtte ki magát. Ma több mint 4.500 munkatársat foglalkoztató és világvezető faanyaggyártó vállalat. A 2014/15-ös üzleti évben a vállalatcsoport 1,8 milliárd CHF forgalmat ért el. A tulajdonosok és munkatársak számára a gazdaságosság, a minőségre való, kompromisszumoktól mentes összpontosítás központi szerepet játszik a vállalat tevékenysége során. A SWISS KRONO GROUP hosszú távra kialakított gazdasági szemléletmóddal gyárt modern és környezetbarát termékeket megújuló alapanyagokból. A SWISS KRONO GROUP székhelye Svájcban, Luzern városában található.

További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot:

Sajtókapcsolat
Cornelia Schreyer
Tel: +41 44 206 60 12
Email: cornelia.schreyer@swisskrono.com

SWISS KRONO GROUP
Haldenstrasse 12
6006 Luzern, Svájc
www.swisskrono.com

további cikkek

az öt legújabb cikk

03.10.2017 Ökológiai építészet, egészséges lakóházak a SWISS KRONO OSB bright-al
16.01.2017 A fa legjava – SWISS KRONO GROUP a 2017-es építészeti kiállításon
28.11.2016 Ünnepélyes keretek között megnyílt a SWISS KRONO Kft.
20.10.2016 A SWISS KRONO magyarországi telephelyének megnyitója
06.04.2016 A magyarországi SWISS KRONO Kft. a CONSTRUMA 2016, a CONSTRUCT Expo 2016 és a SEEBE 2016 szakkiállításon
­

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ. A szolgáltatásaink használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes tájékoztatást az adatvédelemmel kapcsolatos irányelveinkről az alábbi linkre kattintva talál: ADATVÉDELEM