A fa legjava – SWISS KRONO GROUP a 2017-es építészeti kiállításon

  • Kategorie: Pressemitteilungen

16. Januar 2017 | A 2017. januári müncheni kiállításon - mely az építési anyagok és rendszerek kiemelt bemutatója - a SWISS KRONO GROUP is különböző termékújdonságokkal képviselteti magát, a B5-ös csarnokban, az 510-es standnál. A faipari alapanyagok meghatározó gyártójaként, kiváló minőségű termékeket mutat be az építészeti anyagok területén valamint új fejlesztéseket, a padlóburkolatokat és a belső építészetet érintően. Bemutatónk kiemelt termékei:

Die neue SWISS KRONO OSB bright mit heller Oberfläche. (Foto: © SWISS KRONO Kft.)

A SWISS KRONO OSB Longboards:

2016 márciusától, a heiligengrabeni SWISS KRONO gyár, különböző minőségű OSB termékeket készít és szállít, egészen 18 méteres hosszúságik.
A SWISS KRONO OSB Longboards, a különböző OSB lapjainknak egy további változata, a SWISS KRONO OSB/3 – tól megkezdve, a SWISS KRONO OSB/4 BAZ-on keresztül egészen a SWISS KRONO OSB/F**** -ig. Csiszolt vagy Contifinish®- felülettel érhetők el ezek a lapok, 15 mm-es vastagságtól egészen a 40 mm-es vastagságig. Minden SWISS KRONO OSB- lapot 6, 51 métertől egészen 18 méterig Longboard-nak nevezünk. Egyre inkább nő az igény a nagyformátumú termékek iránt, mivel ezeknek a méreteknek - amelyek leginkább az elemes szerkezetekben mutatkoznak meg - a következő előnyeik vannak:

  • Hézagmentes elemek
  • Egyszerűsített termelés és előgyártás
  • Gyorsabb építési folyamat a nagyformátumú elemek révén
  • A gyors építési folyamatoknak köszönhetően költségtakarékos építési mód


SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB

SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB lap az Építésfelügyelet által jóváhagyott fa építési rendszer, környezetbarát épületek építéséhez. A SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB-elem, gyantával összeragasztott SWISS KRONO OSB/4 BAZ lemezből áll. A SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB igen mérettartó, teherbíró és nagyon jó építésfizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Rasztermentesen készíthetők belőle falak, mennyezetek, tetőelemek 18,00 m x 2,80 m méretig. A végeredményként pedig hézagszegény, tartósan szélálló épületszerkezetek hozhatók létre. A rendszer nagyon meggyőző komplett építészeti megoldásként és más építési módokkal kombinálva is. A termék magában hordozza egy masszív fal-, mennyezeti- és tetőszerkezet előnyeit, és nagymértékben hozzájárul az egyszerűsítéshez és a költségek optimalizálásához. A 4 + 5 épületosztályban szintén alkalmazható. További előnyt jelent, hogy a SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB előzetes előmunkák nélkül, közvetlenül burkolható.

A 2017-es építészeti kiállításon, a SWISS KRONO az innovatív tömörfa építési rendszert egy impozáns kiállítási darab segítségével mutatja be, mely két szintes, és a SWISS KRONO standjának felső szintjén kitűnően láthatók a szerkezet részletei.

Az elemek alapját képező SWISS KRONO OSB/4 BAZ lapok Heiligengrabe-ban készülnek. A SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB- elemeket kiválasztott, engedéllyel rendelkező cégek készítik. A kiállításon Uwe Jöst, a SWISS KRONO Németország ügyvezetője adja át a megfelelő tanúsítványokat két új megbízott partnerének: a bajor Keilhofer GmbH.-nak és a belga WOOD & BUILD cégnek.


SWISS KRONO OSB bright

2016 novemberében a SWISS KRONO GROUP hivatalosan is megnyitotta a magyarországi Vásárosnaményban található új OSB gyárát. A világ egyik legmodernebb OSB- termelőüzemének a felépítése csupán kilenc hónapot vett igénybe. A különböző építkezési fázisokat egy építési naplóban részletesen feljegyezték. Az építkezés ezen dokumentációit, valamint az építkezésről készült hatásos fotóanyagokat a 2017-es építészi kiállítás látogatói nagyformátumban és nyomtatott verzióban is megtekinthetik.

A nyolcadik generációs Siempelkamp ContiRoll® prés segítségével naponta 20.000 db OSB- lapot gyártanak le. Az új SWISS KRONO OSB bright termék rendelkezik CE- minősítéssel a DIN EN 13986-nak megfelelően, emellett 100%-ban formaldehid mentes ragasztóanyaggal készül. Az attraktív, világos felületének köszönhetően a klasszikus szerkezeti felhasználáson kívül, remekül alkalmazható látvány és dekorációs célokra is a belsőépítészetben.

A SWISS KRONO OSB bright az attraktív, világos felületét a gyérítésekből származó nyárfafelhasználásnak köszönheti. Különösen emisszió szegény, kiemelt területeken is alkalmazható. ContiFinish®- felületének köszönhetően esztétikus megjelenést biztosít.


SWISSCLIC PANEL

A SWISS KRONO GROUP a SWISSCLIC PANEL segítségével egy olyan innovatív fal- és mennyezeti megoldást mutat be, mely megfelel a mai kor magas követelményeinek, ugyanakkor lehetővé teszi az egységes térkoncepciót. A precíz CLIC-rendszer lehetővé teszi az egyszerű és gyors, speciális szerszámok nélküli szerelést. Az egyes részeket hézagmentesen egy nagy felületté lehet összeilleszteni. Ez a rendszer kitűnik a valódinak és természetesnek tűnő felületével. A kiváló minőségű felülete sima, időálló és harmonikusan illeszkedik a modern, igényes belsőépítészeti megoldásokhoz. A kopásálló, színtartó felülete hosszú élettartamot biztosít a burkolatnak. A SWISSCLIC PANEL ezen kívül nehezen éghető, alkalmas konyhában, fürdőszobában víztől mentes területeken történő használatra is. A standard SWISSCLIC PANEL-S termékcsoport 12 dekort tartalmaz 1380 x 187 x 10 mm méretben. A SWISSCLIC PANEL-W (wall and width) termékcsoportban teremmagasságú falburkolatok és XXL mennyezeti burkolatok találhatók három különböző dekorban, 2780 x 238 x 10 mm formátumban.


GRAND SELECTION ORIGIN

A svájci 14 mm vastag padlóburkoló lapok dekorjai annyira hasonlítanak a masszív és rusztikus tömör fához, hogy a szakértőnek is nagyon meg kell figyelnie, hogy felfedezze a különbséget. Ennek oka egyrészt az elsőrangú és precíz felületkialakítás, mellyel ez a laminált padló rendelkezik, másrészt a nyomási minta, mely más reprodukciókkal összehasonlítva megismétlődik. A padló nyolc kiváló színváltozatban kapható: a világostól a sötétig, a meleg árnyalattól a hidegig. A kiváló minőségű GRAND SELECTION ORIGIN esetében több mint 80 százalékban svájci fa az alapanyag, mely kizárólag fenntartható gazdálkodással művelt erdőkből származik – ezek rendelkeznek a megfelelő FSC- és PEFC- fenntarthatósági igazolással. A speciális HDF-alapnak köszönhetően a padló több mint kétszer vízállóbb, mint a hagyományos padlóburkolók.


KRONOTEX FLOORING COLLECTION

A németországi laminált padló kollekció megújult: A KRONOTEX FLOORING COLLECTION 18 új dekorral halad a korral és megfelel a modern követelményeknek és kívánalmaknak. A vidéki előterek rusztikus hangulatát kedvelők részére készültek a Montmelo tölgy variációi. Az újonnan kifejlesztett felületű padló kapható a következő színekben: krém, natúr, ezüst, láva és karamell. A KRONOTEX FLOORING COLLECTION kollekción belül ez lett a 2017. év dekorja. Egy másik trendnek felel meg az Eiche Turin nevű termék: teljesen ág- és repedésmentes, visszafogottan egyszerű, de előkelő és kiváló minőségű. A Cappuccino dekorral a tölgy variációi mellett egy kis gesztenyeszín is került a kollekcióba. Aki színesebbet és szokatlanabbat szeretne, biztosan örül a Mosaik, Palazzo vagy Emeraude dekorok grafikus mintáinak – ezekkel a laminált padlóburkolatokkal minden tér rabul ejti a tekintetet.

Néhány kiválasztott dekor gazdagítja a MY FLOOR kollekciót is. A Vintage-tend magában foglalja a Colour Oak dekort is, mely a használat nyomaival, a Used-Look felületével és a különböző színes részeivel minden térnek sajátos karaktert kölcsönöz.


Laminált kollekció a „szebb életért“

A „szebb életért“ nevezetű laminált padlókat a jövőben a SWISS KRONO TEX fogja gyártani. Ennek érdekében a SWISS KRONO TEX GmbH & Co KG és a Gruner + Jahr GmbH & Co. KG partneri viszonyt alakítottak ki. A kollekció 11 tölgy variációból és egy diófa kivitelből áll össze. A klasszikus tölgyfa széles választéka megtalálható, a simától egészen a rusztikusig, a fehértől a bézsszínen keresztül a barnáig és a szürkéig.

A legtöbb panelnek 45 fokos éle van, annak érdekében, hogy az összeillesztésnél egy V-horony keletkezzen, ami a padlónak tömörséget kölcsönöz. A tapintható felületi struktúrák hozzájárulnak ahhoz, hogy a természet és a másolat közötti különbség alig felismerhető. A kollekció, mely négy stílusra bontható fel (Klassik, Trend, Urban és Grande) széles választékot kínál az élénk 3 lamellás optikából - kezdve az egyszerű tölgy kivitelen keresztül a rusztikus padlókon át – hol elegáns, hol kellemes, de mindig különleges.


ONE WORLD COLLECTION

A sikeres, telephelyeket átfogó és világszerte beszerezhető ONE WORD kollekcióban 68 bútorlap dekor található meg nyolc különböző felületi struktúrával, mely közül négy szinkronnyomott. A ONE WORD COLLECTION 2015-ben tört be a nemzetközi piacra. Az összehangolt, nemzetközi design terveivel, alapot teremtett a design-orientált bútor- és belsőépítészek számára, lehetővé tette az egyedi kombinálási lehetőséget.

A ONE WORLD SWISS COLLECTION-nek, mely 2016 elején jelent meg a piacon, a piac specifikus megjelenése és igényei mellett még van néhány jellemzője. Kezdve a precíz szinkronstruktúráktól egészen a merész színekig – összesen a 253 fajta megjelenésével és a 21 felületi struktúrájával nem csak, hogy ösztönöz, hanem kísérletezgetésre is kedvet ad és bizonyára minden helyi igényt kielégít.
Képek

A képek szerkesztői környezetben a képhivatkozás mindenkori megadásával díjmentesen használhatóak.

SWISS-KRONO-OSB-Longboard.JPG NEWS
SWISS-KRONO-OSB-Longboard.JPG NEWS
SWISS KRONO OSB Longboards für großformatige Module. (Foto: © ERNE AG Holzbau | Foto: www.rosengruen.de)
SWISS-KRONO-OSB-MAGNUMBOARD.jpg NEWS
SWISS-KRONO-OSB-MAGNUMBOARD.jpg NEWS
Vorgefertigte SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB Elemente (Foto: © BALAZS Komforthaus GmbH)
SWISS-KRONO-OSB-bright.jpg NEWS
SWISS-KRONO-OSB-bright.jpg NEWS
Die neue SWISS KRONO OSB bright mit heller Oberfläche. (Foto: © SWISS KRONO Kft.)
SWISSCLIC-PANEL.jpg NEWS
SWISSCLIC-PANEL.jpg NEWS
Innovatives Materialsystem für Wand- und Deckenverkleidung: SWISSCLIC PANEL. (Foto: © SWISS KRONO AG)
GRAND-SELECTION-ORIGIN_Sunset.jpg NEWS
GRAND-SELECTION-ORIGIN_Sunset.jpg NEWS
Laminat im Dielenformat: GRAND SELECTION ORIGIN, Dekor: Sunset (D 4493) (Foto: © SWISS KRONO AG)
KRONOTEX-Montmelo-Eiche-Silber_Flaeche.jpg NEWS
KRONOTEX-Montmelo-Eiche-Silber_Flaeche.jpg NEWS
KRONOTEX Dekor des Jahres 2017: Montmelo Eiche Silber (D 3662) mit Synchronstruktur (Foto: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
KRONOTEX-Montmelo-Eiche-Silber_Raumszene.jpg NEWS
KRONOTEX-Montmelo-Eiche-Silber_Raumszene.jpg NEWS
KRONOTEX Dekor des Jahres 2017: Montmelo Eiche Silber (D 3662) mit Synchronstruktur (Foto: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
KRONOTEX_Mosaic_Flaeche.jpg NEWS
KRONOTEX_Mosaic_Flaeche.jpg NEWS
Neu in der KRONOTEX FLOORING COLLECTION: Mosaic (Q 001) (Foto: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
KRONOTEX_Mosaic_Raumszene.jpg NEWS
KRONOTEX_Mosaic_Raumszene.jpg NEWS
Neu in der KRONOTEX FLOORING COLLECTION: Mosaic (Q 001) (Foto: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
My-Floor-Colour-Oak_Flaeche.jpg NEWS
My-Floor-Colour-Oak_Flaeche.jpg NEWS
Neu in der MY FLOOR Kollektion: Colour Oak (MV 855) – für Used Look Fans (Foto: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
My-Floor-Colour-Oak_Raumszene.jpg NEWS
My-Floor-Colour-Oak_Raumszene.jpg NEWS
Neu in der MY FLOOR Kollektion: Colour Oak (MV 855) – für Used Look Fans (Foto: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
Schoener-Wohnen-Laminatboden-Kollektion.jpg NEWS
Schoener-Wohnen-Laminatboden-Kollektion.jpg NEWS
Die neue Schöner Wohnen Laminatkollektion – mit KRONOTEX als Lizenzpartner, Dekor: Trendeiche Weiss (D 3201) (Foto: © Gruner + Jahr GmbH & Co. KG)
ONE-WORLD-SWISS-COLLECTION.jpg NEWS
ONE-WORLD-SWISS-COLLECTION.jpg NEWS
ONE WORLD SWISS COLLECTION (Foto: © SWISS KRONO)
PM_SKG_BAU2017_final_HU.docx
PM_SKG_BAU2017_final_HU.docx

A SWISS KRONO GROUP –ról

A SWISS KRONO GROUP egyike a világ vezető faipari gyártóinak. Tartós és innovatív megoldásokra törekszik a belsőépítészet, a padlóburkolatok és az építési anyagok területén. 1966-ban alapították meg a családi vállalkozást és a cégnek ma már szerte a világban 4500 munkavállalója van. Székhelye a svájci Luzernben van, nyolc országban, 10 telephelyen gyártanak lapokat. A SWISS KRONO GROUP a kezdetektől kezdve a minőség és a környezetvédelem elkötelezettjének vallja magát. Így született meg a ‘Fa legjava’ szlogen is.További információkért az alábbi elérhetőségek alatt veheti fel a kapcsolatot:

Sajtókapcsolat:


Urban Braun
Phone: +41 (0) 41 419 03 20
E-Mail: urban.braun@swisskrono.com

Ute Bachmann
Phone: +49 (0)176 99938586
Fax: +49 (0)3222 3350590
E-Mail: u.bachmann@werbeagentur-nowack.deSWISS KRONO GROUP
Museggstrasse 14
CH-6004 Lucerne
Switzerland
www.swisskrono.com

Weitere Artikel

Die fünf neuesten Artikel

03.10.2017 Ökologisch Bauen und gesund Wohnen mit SWISS KRONO OSB bright
16.01.2017 Holz in Bestform – Die SWISS KRONO GROUP auf der BAU 2017
28.11.2016 Gelungener Festakt zur feierlichen Eröffnung von SWISS KRONO Kft.
20.10.2016 Eröffnung des neuen SWISS KRONO Standortes in Ungarn
30.06.2016 SWISS KRONO GROUP: Neue Führung zur Umsetzung einer nachhaltigen Wachstumsstrategie unter neuer Dachmarke
­

Um unsere Webseite für Sie optimal zu gestalten und fortlaufend verbessern zu können, verwenden wir Cookies. Durch die weitere Nutzung der Webseite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Weitere Informationen hierzu erhalten Sie in unserer Erklärung zum Datenschutz