Környezetvédelem a természet iránt érzett szeretetből

Az aktív környezetvédelem egyike az emberiség legnagyobb és legsürgősebb feladatainak. A mindennapi környezetvédelem ennélfogva valamennyi dolgozónk állandó együttműködését jelenti, akiket a környezetvédelmi know-how-t illetően alaposan tájékoztattunk. Vállalti menedzsmentünk központjában a vállalati célok között definiált öko-hatékonyság is szerepel.

SWISS KRONO OSB/3 a kiváló ár-érték aránya mellett különösen környezetbarát is. Ez elsősorban a fenntartható erdőgazdálkodásból származó legális nyersanyagok kizárólagos használatában mutatkozik meg, majd az szigorúan ellenőrzött termelésben, a használat ideje alatt és végezetül a környezetbarát hulladék elhelyezés biztosításában is.

,Ezen túlmenően az OSB lapok gyártása során a fában, mint természetes nyersanyagban lévő szenet megkötjük. Ennek köszönhetően kevesebb szén-dioxid (CO2) kerül a levegőbe, ami végső soron csak akkor keletkezik, ha a fa elég vagy elkorhad. Következtetés: CO2 – terhelés csökkentése nagyobb fokú környezetvédelmet és sokkal egészségesebb életet jelent.

Energia és fenntarthatóság

A faiparban elért vezető pozíciónknak köszönhetően különös felelősséget érzünk a természeti környezettel szemben valamint elkötelezettek vagyunk aziránt is, hogy kerüljük a környezetszennyezést és minimalizáljuk a termelés környezetre gyakorolt hatását is. Azon dolgozunk, hogy a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk a nyersanyag-, víz-és energiafelhasználásunkat, megvalósítsuk a felhasznált víz –energia - és hőmennyiség körforgását, ill. hasznosítsuk a termelés során keletkezett hulladékokat, hogy a fosszilis tüzelőanyagok-szükségletünket minimalizáljuk.

Az energiamenedzsmentben elkötelezettek vagyunk az információk rendelkezésre állásának biztosításában valamint az energiahatékonyság folyamatos javítása iránt. Ezenfelül a környezetvédelmi beruházások kimutatható gazdasági hasznot jelentenek és biztosítják a vállalatunk valamint a munkahelyek fennmaradását.

Fabeszerzés

SWISS KRONO támogatja a fenntartható erdőgazdálkodást, mivel a termékeink előállításához a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően művelt erdőkből származó gyérített fát használunk. Ezenfelül minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy csak ellenőrzött forrásból származó fát vásároljunk.

A számunkra elfogadhatatlan alapanyag-forrásokhoz tartozik különösen az illegális fakitermelés, az olyan környékről származó fa, ahol megsértik a hagyományos és polgári alapjogokat, olyan erdőből származó fa, amelynek a különleges védelmi értékét az erdőgazdálkodás veszélyezteti, a természetes erdőültetvények átalakításából vagy nem erdészeti használatból származó fa, ill. azokból az erdőkből származó fa, amelyek genetikailag módosított fafajtákkal vannak beültetve. További információkat és szolgáltatásokat az SWISS KRONO fabeszerzésével kapcsolatban a „Szolgáltatások/fabeszerzés” menüpont alatt találhat.

­

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ. A szolgáltatásaink használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes tájékoztatást az adatvédelemmel kapcsolatos irányelveinkről az alábbi linkre kattintva talál: ADATVÉDELEM