Ünnepélyesen megnyílt a SWISS KRONO Kft. – ezennel már semmi nem áll a termelés útjában

  • Kategorie: Branchennews, Allgemeines

29. November 2016 | Sikeres ünnepélyes megnyitó 150 vendéggel a médiafigyelem középpontjában

Mit dem Zerschneiden des roten Bandes durch Ines Kaindl, Dr. Lászlo Szabó und Sándor Filep startet die offizielle Produktion der SWISS KRONO Kft.

Vásárosnaményban a SWISS KRONO 150 bel- és külföldről meghívott vendég jelenlétében megnyitotta Európa egyik legmodernebb és Magyarország egyetlen OSB-gyárát. A nagy médiaérdeklődésnek örvendő ünnepség színhelye egy pompásan feldíszített raktárcsarnok volt. A többméteres, hatásosan kivilágított OSB-termékek lenyűgöző látványt nyújtottak.


Az első OSB-lapot 2016 júniusában gyártották le, de most az OSB-gyártórendszert hivatalosan is felavatták. Ines Kaindl, a SWISS KRONO GROUP igazgatótanácsának elnöke, Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere közösen vágták át a gyár megnyitását jelképező vörös szalagot, és ezzel hivatalosan is beindították az új OSB-termék, a SWISS KRONO OSB bright gyártását. A külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint a polgármesteren kívül a megnyitón jelen volt Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke és Urs Brönnimann, a Svájci Nagykövetség tanácsosa és ideiglenes ügyvivője is.


Ines Kaindl elnök asszony megnyitóbeszéde


Beszédében Ines Kaindl kihangsúlyozta a magyarországi telephely fontosságát, a jövőre tekintve pedig ezt mondta: „A telephely újraélesztése a KRONO csoport számára kimagaslóan fontos beruházás. Ezért is szolgál ma különös örömünkre, hogy az OSB-gyártósorral lehetőséget találtunk arra, hogy Magyarországon újra versenyképesen termelhessünk. Annak a döntésnek, hogy Magyarországon másodszor is beruházásba fogtunk, jelzésértéke van: Mindenek előtt azt szeretnénk jelezni, hogy hiszünk az itt élő emberekben.” Az elnök asszony megköszönte a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar megyei kormányhivataloknak, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek az engedélyek gyors és bürokráciamentes kiadását és a fejlesztési támogatását.


Nagyvonalú adomány a városi sportcsarnok világításának felújítására


Filep Sándor polgármester köszönettel és nagy örömmel vette át Kaindl asszonytól a hatmillió forintról (20.000 euró) kiállított ajándékcsekket. Ezt az összeget a vásárosnaményi sportcsarnok modernizálására fogják fordítani. Itt tartják edzéseiket a helyi és környékbeli sportegyesületek. A létesítmény ezen kívül iskolák és a helyi lakosok rendelkezésére áll, akik itt fociznak, kézilabdáznak és asztaliteniszeznek. A csarnokban bajnokságokat is rendeznek. A SWISS KRONO adományából fogják finanszírozni a csarnokvilágítás felújítását, amely a bajnoki mérkőzések lebonyolításának elengedhetetlen feltétele.


Délutáni gyárlátogatás a „nyílt napon” résztvevő vendégek számára


Az ünnepség után, amelyen Ines Kaindl asszonyon kívül Dr. Szabó László és Filep Sándor is beszédet mondott, a meghívott vendégek egy üzemlátogatás keretében a nyolcadik generációs, szupermodern, Siempelkamp gyártmányú ContiRoll® berendezéssel is megismerkedhettek. Délután a „nyílt napon” mintegy 500 különböző korosztályú vendég látogatta meg az üzemet egy pillantást vetve a kulisszák mögé és ennek a hatalmas, modern üzemnek a termelési folyamataiba.


Köszönjük a nagy számban megjelent vendégeknek, hogy hozzánk hasonlóan éppen olyan örömteli mint élménydús napot töltöttek az új üzemben. Optimizmussal tekintünk a jövőbe. A SWISS KRONO OSB bright gyártása a terveknek megfelelően folyik, és mi most új piacok feltérképezésére, valamint a termelés bővítésére koncentrálunk.


A termelőüzem építésével kapcsolatos további információkat az Építési naplóban talál.


Weitere Artikel

Die fünf neuesten Artikel

28.08.2018 Neue N+F Anlage in Betrieb genommen
11.07.2018 Schillerndes Treiben beim „Tag der offenen Tür 2018“
03.10.2017 Ökologisch Bauen und gesund Wohnen mit SWISS KRONO OSB bright
16.03.2017 Teheran: SWISS KRONO auf der WOODEXPO 2017
16.01.2017 Holz in Bestform – Die SWISS KRONO GROUP auf der BAU 2017
­

Um unsere Webseite für Sie optimal zu gestalten und fortlaufend verbessern zu können, verwenden wir Cookies. Durch die weitere Nutzung der Webseite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Weitere Informationen hierzu erhalten Sie in unserer Erklärung zum Datenschutz