Ünnepélyesen megnyílt a SWISS KRONO Kft. – ezennel már semmi nem áll a termelés útjában

  • Kategorie: ipar hírek, általános

29. November 2016 | Sikeres ünnepélyes megnyitó 150 vendéggel a médiafigyelem középpontjában

Ines Kaindl asszony, Dr. Szabó László és Filep Sándor a vörös szalag átvágásával hivatalosan is beindította a termelést a SWISS KRONO Kft. új gyárában.

Vásárosnaményban a SWISS KRONO 150 bel- és külföldről meghívott vendég jelenlétében megnyitotta Európa egyik legmodernebb és Magyarország egyetlen OSB-gyárát. A nagy médiaérdeklődésnek örvendő ünnepség színhelye egy pompásan feldíszített raktárcsarnok volt. A többméteres, hatásosan kivilágított OSB-termékek lenyűgöző látványt nyújtottak.


Az első OSB-lapot 2016 júniusában gyártották le, de most az OSB-gyártórendszert hivatalosan is felavatták. Ines Kaindl, a SWISS KRONO GROUP igazgatótanácsának elnöke, Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere közösen vágták át a gyár megnyitását jelképező vörös szalagot, és ezzel hivatalosan is beindították az új OSB-termék, a SWISS KRONO OSB bright gyártását. A külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, valamint a polgármesteren kívül a megnyitón jelen volt Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke és Urs Brönnimann, a Svájci Nagykövetség tanácsosa és ideiglenes ügyvivője is.


Ines Kaindl elnök asszony megnyitóbeszéde


Beszédében Ines Kaindl kihangsúlyozta a magyarországi telephely fontosságát, a jövőre tekintve pedig ezt mondta: „A telephely újraélesztése a KRONO csoport számára kimagaslóan fontos beruházás. Ezért is szolgál ma különös örömünkre, hogy az OSB-gyártósorral lehetőséget találtunk arra, hogy Magyarországon újra versenyképesen termelhessünk. Annak a döntésnek, hogy Magyarországon másodszor is beruházásba fogtunk, jelzésértéke van: Mindenek előtt azt szeretnénk jelezni, hogy hiszünk az itt élő emberekben.” Az elnök asszony megköszönte a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar megyei kormányhivataloknak, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek az engedélyek gyors és bürokráciamentes kiadását és a fejlesztési támogatását.


Nagyvonalú adomány a városi sportcsarnok világításának felújítására


Filep Sándor polgármester köszönettel és nagy örömmel vette át Kaindl asszonytól a hatmillió forintról (20.000 euró) kiállított ajándékcsekket. Ezt az összeget a vásárosnaményi sportcsarnok modernizálására fogják fordítani. Itt tartják edzéseiket a helyi és környékbeli sportegyesületek. A létesítmény ezen kívül iskolák és a helyi lakosok rendelkezésére áll, akik itt fociznak, kézilabdáznak és asztaliteniszeznek. A csarnokban bajnokságokat is rendeznek. A SWISS KRONO adományából fogják finanszírozni a csarnokvilágítás felújítását, amely a bajnoki mérkőzések lebonyolításának elengedhetetlen feltétele.


Délutáni gyárlátogatás a „nyílt napon” résztvevő vendégek számára


Az ünnepség után, amelyen Ines Kaindl asszonyon kívül Dr. Szabó László és Filep Sándor is beszédet mondott, a meghívott vendégek egy üzemlátogatás keretében a nyolcadik generációs, szupermodern, Siempelkamp gyártmányú ContiRoll® berendezéssel is megismerkedhettek. Délután a „nyílt napon” mintegy 500 különböző korosztályú vendég látogatta meg az üzemet egy pillantást vetve a kulisszák mögé és ennek a hatalmas, modern üzemnek a termelési folyamataiba.


Köszönjük a nagy számban megjelent vendégeknek, hogy hozzánk hasonlóan éppen olyan örömteli mint élménydús napot töltöttek az új üzemben. Optimizmussal tekintünk a jövőbe. A SWISS KRONO OSB bright gyártása a terveknek megfelelően folyik, és mi most új piacok feltérképezésére, valamint a termelés bővítésére koncentrálunk.


A termelőüzem építésével kapcsolatos további információkat az Építési naplóban talál.


további cikkek

az öt legújabb cikk

28.08.2018 Az új N+F gyártósor beüzemelése
11.07.2018 Vibráló nyüzsgés a 2018-as családi napon
16.03.2017 Teherán: SWISS KRONO a 2017-es WOODEXPO - n
12.06.2016 Végső hajrá Vásárosnaményban:
04.05.2016 Pozitív visszajelzés a 2016. évi CONSTRUCT Expo-ról
­

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ. A szolgáltatásaink használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes tájékoztatást az adatvédelemmel kapcsolatos irányelveinkről az alábbi linkre kattintva talál: ADATVÉDELEM