Végső hajrá Vásárosnaményban:

  • Kategorie: ipar hírek, általános

12. June 2016 | az első próbatermelés ezen a héten kezdődik el

Egy fárasztó és feszült munkanap után: boldog mosoly a csapattól!

Pontosan kilenc hónapig tartó építkezést követően a SWISS KRONO GROUP világszerte legújabb és legmodernebb OSB-gyára, a vásárosnaményi telephelyen ezen a héten kezdi meg a próbatermelést.

Dr. Matthias Iredi, a SWISS KRONO Tec AG. ügyvezető igazgatójának és építésvezetőjének irányítása alatt az elmúlt kilenc hónapban nap, mint nap, időnként 1400 munkás dolgozott a legzordabb időjárási körülmények között is azon, hogy az egykori faforgácslap gyár helyén az új OSB gyárat újra életre keltsék.

A projekt ügyvezetője és „atyja” Hendrik Hecht örül az OSB/3 bright termelésmegkezdésének és ezzel egyidejűleg „a valódi és biztató perspektívákkal teli lehetőségeknek a magyar telephelyen.”

A vásárosnaményi gyár jelenleg a legmodernebb a világon, hiszen a legfrissebb fejlesztésű Siempelkamp gépekkel van felszerelve. Ezekkel a gépekkel a jövőben évente 300.000 m3 univerzálisan alkalmazható, erős és tartós SWISS KRONO OSB/3 bright lapokat gyártanak le elsősorban az építő- és csomagoló ipar számára.

Mielőtt a gyárat a termelés megkezdésével tervszerűen 2016 szeptemberében a politika és a gazdasági szférából érkező képviselők társaságában hivatalosan is megnyitnák, ezen a héten az első próbatermelésnek is el kell kezdődnie.

A gyár hivatalos avatóját 2016 szeptemberére tervezik, de addig is elkezdődött a próbatermelés. Cél a napi termelt mennyiség mihamarabbi felfuttatása és a gyár névleges kapacitásának elérése.

Uwe Jöst, a SWISSKRONO cégcsoport németországi Heiligengrabenben található gyár egyik ügyvezető igazgatója büszke és „abszolút figyelemreméltó teljesítménynek” tartja, hogy a projekt egész csapata Dr. Matthias Iredi irányítása alatt ilyen rövid idő alatt, elkötelezetett munkával és óriási szívvel építette fel az új gyárat”

„A legmodernebb Siempelkamp technikával felszerelt ContiRoll gyártósorral folyamatosan termelünk SWISS KRONO OSB/3 bright lapokat, aminek köszönhetően vevőink magas minőség iránti elvárásainak eleget tudunk tenni és az eddigi, globálisan megtermelt 1,5 Millió köbméter SWISS KRONO GROUP OSB-t egyötödrésszel növeljük meg”, mondta Seregi Barnabás, a magyarországi SWISS KRONO egyik ügyvezetője.

A SWISS KRONO OSB/3 bright CE- tanúsítvánnyal rendelkezik és 100 %-ban formaldehid-mentes kötőanyaggal készül. Az OSB lapokat az építőiparban, de sok egyéb más felhasználási területen, pl. természetbarát faipari anyagként nedves területeken is alkalmazzák.

további cikkek

az öt legújabb cikk

28.08.2018 Az új N+F gyártósor beüzemelése
11.07.2018 Vibráló nyüzsgés a 2018-as családi napon
16.03.2017 Teherán: SWISS KRONO a 2017-es WOODEXPO - n
29.11.2016 Ünnepélyesen megnyílt a SWISS KRONO Kft. – ezennel már semmi nem áll a termelés útjában
04.05.2016 Pozitív visszajelzés a 2016. évi CONSTRUCT Expo-ról
­

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ. A szolgáltatásaink használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes tájékoztatást az adatvédelemmel kapcsolatos irányelveinkről az alábbi linkre kattintva talál: ADATVÉDELEM