A SWISS KRONO magyarországi telephelyének megnyitója

 • Kategorie: Press

20. October 2016 | Az új SWISS KRONO gyár építési munkálatai 2015 őszén kezdődtek el, az Észak-kelet Magyarországon található vásárosnaményi - korábban - Interspan telephelyén. A gyárat 2016 november 9-én, Ines Kaindl, a SWISS KRONO GROUP Igazgatótanácsának elnökasszonya és Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter Úr, közösen nyitják meg, számos politikai és gazdasági vendég jelenlétében.

The new plant taking shape in Hungary (photograph courtesy of: Attila Balázs / SWISS KRONO Kft.)

A gyár lelke, a legmodernebb ContiRoll® berendezés, amelyen az új SWISS KRONO OSB bright termékek kerülnek előállításra: ez egy dekoratív, világos felületű OSB lap, amely a hagyományos építőipari felhasználása mellett, igényes belső építészeti célokra is alkalmas.
Az új SWISS KRONO OSB lapok elsősorban a hazai és a környező országok piacain kerülnek értékesítésre. A termékkel a SWISS KRONO ismételten képviselteti magát a régióban. A kiváló minőségű áruval lehetőség nyílik nyugat-és délkelet-európai, valamint - a specialitásokkal - ázsiai piacok elérésére is.
Kínában gyakrabban használnak OSB –lapokat dekorációs célokra, mint Európában. A SWISS KRONO OSB bright a maga attraktív, világos felületével, ideálisan alkalmazható erre a feladatra.
A magyar gyár a japán piac számára, különleges Anti-Slip (csúszásmentes) felülettel gyártott SWISS KRONO OSB lapokat értékesít. Ez így gyártott termék megfelel a Japánban elvárt magas minőségi követelményeknek is.


Új termék: SWISS KRONO OSB bright

A SWISS KRONO OSB bright lapok első tesztgyártása már 2016 júniusában megtörtént. A termék rendelkezik CE tanúsítvánnyal, gyártásuk a DIN EN 13986-nek megfelelően, 100 %-ban formaldehidmentes kötőanyaggal történik.
Mutatós, világos felületének köszönhetően, a hagyományos szerkezeti felhasználási területek mellett, tökéletesen alkalmas látvány és dekorációs célokra is a belsőépítészetben.

A SWISS KRONO OSB bright lapok világos színét, a gyérítésekből származó nyárfa felhasználásának köszönheti. A lapok emisszió-szegények és magasabb követelményű, egészségre érzékeny területeken is alkalmazhatóak.
A ContiFinish®- által gyártott OSB lapok teherhordó célokra, nedves körülmények között is kiválóan alkalmazhatók. A tetőfelületeken történő felhasználásnál az Anti-Slip felülettel gyártott SWISS KRONO OSB lapokat tudjuk ajánlani.


SWISS KRONO OSB bright alkalmazási területei:

 • Fal-, tető- és mennyezetburkolás
 • Födémeknél járófelületnek
 • Faszerkezetként családi házakban
 • Ipari tartószerkezet kiegészítésénél
 • Hétvégi házak, nyaralók gyártásához
 • Tetőborításnál, mely nagyobb biztonsági intézkedéseket követel meg
 • Óvodák, kórházak, iskolák építéséhez
 • Padlók, bútorok, belső építészet
 • Dekoratív belsőépítészet
 • Csomagoló ipar


Az új OSB gyár

A SWISS KRONO TEC AG vezetésének és az építési munkálatok projektvezetőjének, Dr. Matthias Iredinek az irányítása alatt, az elmúlt kilenc hónapban 1600 gépszerelő dolgozott azon, hogy az egykori faforgácslapgyár helyén ismét termelés induljon el. Hendrik Hecht, ügyvezető úr, a projekt megálmodója nagyon örül, hogy elindult a SWISS KRONO OSB bright lapok termelése és ezzel együtt annak is, hogy jövőre nézve, ígéretes lehetőségek adódnak a magyar telephely számára.

A magyar gyárat a legmodernebb Siempelkamp gyártmányú gépekkel szerelték fel. A SWISS KRONO, a niederrhein-i gyártótól már a negyedik OSB gyártósorát rendelte meg. A SWISS KRONO instrukciói alapján a Siempelkamp leányvállalatával, a Sicoplan céggel közösen tervezte meg a berendezést. A 8. generációjú ContiRoll® présre többek között jellemző a pontosság, a felületen történő egyenletes nyomáselosztás és költségtakarékos hatékony termelés.

A Prod-IQ®.maintenance és a Prod-IQ®.quality irányítástechnikai rendszerek speciális automatizálisi technológiával biztosítják a megbízható működést.
„A legmodernebb technikával felszerelve gyártunk SWISS KRONO OSB bright lapokat. A folyamatos gyártású ContiRoll®- présnek köszönhetően, az ügyfeleink magas minőségi elvárásainak eleget tudunk tenni és a SWISS KRONO GROUP össztermelési mennyisége az eddigi kb. 1,5 millió köbméterről egy ötöddel bővülhet” – hangsúlyozta elégedettséggel Seregi Barnabás, a magyarországi SWISS KRONO ügyvezetője.


A termelőberendezés jellemzői:


Termékek:

A berendezéshez tartozik:

Présrendszer:

Névl. préshossz:

Netto vastagságok:

Masterboard szélességek szélezve:

Masterboard hosszúságok szélezve:

Sűrűség:

Berendezés sebessége:

Kapacitás:

OSB 3-lapok

Osztályozó, gyantázó, terítő- és 28,8 m-es 8. generációjú ContiRoll® prés, komplett szabászati és csomagolás technikai berendezés, pneumatikus és mechanikus szállítószalagok, Prod-IQ®.maintenance und Prod-IQ®.quality irányítástechnikai rendszerek

8. generációjú ContiRoll®

28,8 m

6-40 mm

2.450-2.820 mm

4.800-6.300 mm

570-660 kg/m³

max. 1.400 mm/s

1.060 m3 OSB naponta / 300.000 m3 OSB éventeKépanyag

A képek letölthetőek és szerkesztői környezetben megfelelő képhivatkozással díjmentesen felhasználhatóak.

01_wiesenbus_press.jpg NEWS
01_wiesenbus_press.jpg NEWS
SWISS KRONO OSB bright: low in emissions and suitable for stiffening and decorative purposes (photograph: SWISS KRONO)
02_120626_OBS_047_pappel_press.jpg NEWS
02_120626_OBS_047_pappel_press.jpg NEWS
The new SWISS KRONO OSB bright with light-coloured surfaces (photograph: SWISS KRONO)
03_1962_press.jpg NEWS
03_1962_press.jpg NEWS
The new plant taking shape in Hungary (photograph courtesy of: Attila Balázs / SWISS KRONO Kft.)
04_1840_press.jpg NEWS
04_1840_press.jpg NEWS
Installation of the ContiRoll® press (photograph courtesy of: Attila Balázs / SWISS KRONO Kft.)
06_2790_press.jpg NEWS
06_2790_press.jpg NEWS
Preparations for the foundation of the glue store (photograph courtesy of: Attila Balázs / SWISS KRONO Kft.)
07_3709_press.jpg NEWS
07_3709_press.jpg NEWS
Production of the first SWISS KRONO OSB bright board (photograph courtesy of: Attila Balázs / SWISS KRONO Kft.)
08_D_ATI20160608010_press.jpg NEWS
08_D_ATI20160608010_press.jpg NEWS
The very first SWISS KRONO OSB bright board produced in Hungary (photograph courtesy of: Attila Balázs / SWISS KRONO Kft.)
09_3761_vonnef_press.jpg NEWS
09_3761_vonnef_press.jpg NEWS
The team along with the first SWISS KRONO OSB bright board (photograph courtesy of: Attila Balázs / SWISS KRONO Kft.)
PM_SK-Hungary_Megnyitoja_HU.pdf
PM_SK-Hungary_Megnyitoja_HU.pdf
PM_SK-Hungary_Megnyitoja_HU.docx
PM_SK-Hungary_Megnyitoja_HU.docx

A további képek elérhetőek az építési naplóban a következő link alatt: /Epitesi+naplo-2836454860.html
A magyarországi SWISS KRONO Kft. -ről

Az 1988-ban alapított INTERSPAN Faipari Kft. és a mai SWISS KRONO Kft., Magyarország vásárosnaményi székhellyel a SWISS KRONO GROUP-hoz tartozik és az első gyártási telephely volt Svájcon kívül. Kezdetben a magyarországi SWISS KRONO Kft. a nyers faforgácslapok és a laminált forgácslapok gyártására specializálódott a bútorok és belső berendezési tárgyak számára. 2016-tól a magyarországi telephely a modern ContiRoll®- gyártósora segítségével a SWISS KRONO OSB bright három fajtáját fogja gyártani. A SWISS KRONO Kft. évente 300.000 köbméternyi OSB- lapot fog gyártani. Magyarország az új, nemzetközi, fontos piacokat gyorsan és megbízhatóan szolgálja majd ki. Az egyedüli magyar OSB – lap gyárban 100 dolgozó készíti természetes nyersanyagból és környezetbarát kötőanyagból a modern, ökológiai arculatú faipari anyagokat, amely így egészséges és környezetbarát termékként tűnhet ki. www.swisskrono.hu
Sajtókontaktus
Seregi Barnabás
Tel: +36 45 571 105Mobil: +36 30 963 2220
E-Mail: barnabas.seregi@swisskrono.hu


SWISS KRONO Kft.
Ipar utca 1
H – 4800 Vásárosnamény
www.swisskrono.hu

More articles

Five Latest Articles

03.10.2017 Eco-Friendly Building and Healthy Living with SWISS KRONO OSB bright
16.01.2017 Wood at its best: the SWISS KRONO GROUP at BAU 2017
28.11.2016 Inauguration Event for SWISS KRONO Kft. a Big Success
20.10.2016 Inauguration of the New SWISS KRONO Plant in Hungary
30.06.2016 SWISS KRONO GROUP: New management to implement a sustainable growth strategy under a new umbrella brand
­

Cookies facilitate the provision of our services. By using our services, you agree that we use cookies. For more information on privacy, please visit the following link Data protection statement