A fa legjava – SWISS KRONO GROUP a 2017-es építészeti kiállításon

  • Kategorie: Press

16. January 2017 | A 2017. januári müncheni kiállításon - mely az építési anyagok és rendszerek kiemelt bemutatója - a SWISS KRONO GROUP is különböző termékújdonságokkal képviselteti magát, a B5-ös csarnokban, az 510-es standnál. A faipari alapanyagok meghatározó gyártójaként, kiváló minőségű termékeket mutat be az építészeti anyagok területén valamint új fejlesztéseket, a padlóburkolatokat és a belső építészetet érintően. Bemutatónk kiemelt termékei:

The new SWISS KRONO OSB bright with light-coloured surfaces (photograph: © SWISS KRONO Kft.)

A SWISS KRONO OSB Longboards:

2016 márciusától, a heiligengrabeni SWISS KRONO gyár, különböző minőségű OSB termékeket készít és szállít, egészen 18 méteres hosszúságik.
A SWISS KRONO OSB Longboards, a különböző OSB lapjainknak egy további változata, a SWISS KRONO OSB/3 – tól megkezdve, a SWISS KRONO OSB/4 BAZ-on keresztül egészen a SWISS KRONO OSB/F**** -ig. Csiszolt vagy Contifinish®- felülettel érhetők el ezek a lapok, 15 mm-es vastagságtól egészen a 40 mm-es vastagságig. Minden SWISS KRONO OSB- lapot 6, 51 métertől egészen 18 méterig Longboard-nak nevezünk. Egyre inkább nő az igény a nagyformátumú termékek iránt, mivel ezeknek a méreteknek - amelyek leginkább az elemes szerkezetekben mutatkoznak meg - a következő előnyeik vannak:

  • Hézagmentes elemek
  • Egyszerűsített termelés és előgyártás
  • Gyorsabb építési folyamat a nagyformátumú elemek révén
  • A gyors építési folyamatoknak köszönhetően költségtakarékos építési mód


SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB

SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB lap az Építésfelügyelet által jóváhagyott fa építési rendszer, környezetbarát épületek építéséhez. A SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB-elem, gyantával összeragasztott SWISS KRONO OSB/4 BAZ lemezből áll. A SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB igen mérettartó, teherbíró és nagyon jó építésfizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Rasztermentesen készíthetők belőle falak, mennyezetek, tetőelemek 18,00 m x 2,80 m méretig. A végeredményként pedig hézagszegény, tartósan szélálló épületszerkezetek hozhatók létre. A rendszer nagyon meggyőző komplett építészeti megoldásként és más építési módokkal kombinálva is. A termék magában hordozza egy masszív fal-, mennyezeti- és tetőszerkezet előnyeit, és nagymértékben hozzájárul az egyszerűsítéshez és a költségek optimalizálásához. A 4 + 5 épületosztályban szintén alkalmazható. További előnyt jelent, hogy a SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB előzetes előmunkák nélkül, közvetlenül burkolható.

A 2017-es építészeti kiállításon, a SWISS KRONO az innovatív tömörfa építési rendszert egy impozáns kiállítási darab segítségével mutatja be, mely két szintes, és a SWISS KRONO standjának felső szintjén kitűnően láthatók a szerkezet részletei.

Az elemek alapját képező SWISS KRONO OSB/4 BAZ lapok Heiligengrabe-ban készülnek. A SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB- elemeket kiválasztott, engedéllyel rendelkező cégek készítik. A kiállításon Uwe Jöst, a SWISS KRONO Németország ügyvezetője adja át a megfelelő tanúsítványokat két új megbízott partnerének: a bajor Keilhofer GmbH.-nak és a belga WOOD & BUILD cégnek.


SWISS KRONO OSB bright

2016 novemberében a SWISS KRONO GROUP hivatalosan is megnyitotta a magyarországi Vásárosnaményban található új OSB gyárát. A világ egyik legmodernebb OSB- termelőüzemének a felépítése csupán kilenc hónapot vett igénybe. A különböző építkezési fázisokat egy építési naplóban részletesen feljegyezték. Az építkezés ezen dokumentációit, valamint az építkezésről készült hatásos fotóanyagokat a 2017-es építészi kiállítás látogatói nagyformátumban és nyomtatott verzióban is megtekinthetik.

A nyolcadik generációs Siempelkamp ContiRoll® prés segítségével naponta 20.000 db OSB- lapot gyártanak le. Az új SWISS KRONO OSB bright termék rendelkezik CE- minősítéssel a DIN EN 13986-nak megfelelően, emellett 100%-ban formaldehid mentes ragasztóanyaggal készül. Az attraktív, világos felületének köszönhetően a klasszikus szerkezeti felhasználáson kívül, remekül alkalmazható látvány és dekorációs célokra is a belsőépítészetben.

A SWISS KRONO OSB bright az attraktív, világos felületét a gyérítésekből származó nyárfafelhasználásnak köszönheti. Különösen emisszió szegény, kiemelt területeken is alkalmazható. ContiFinish®- felületének köszönhetően esztétikus megjelenést biztosít.


SWISSCLIC PANEL

A SWISS KRONO GROUP a SWISSCLIC PANEL segítségével egy olyan innovatív fal- és mennyezeti megoldást mutat be, mely megfelel a mai kor magas követelményeinek, ugyanakkor lehetővé teszi az egységes térkoncepciót. A precíz CLIC-rendszer lehetővé teszi az egyszerű és gyors, speciális szerszámok nélküli szerelést. Az egyes részeket hézagmentesen egy nagy felületté lehet összeilleszteni. Ez a rendszer kitűnik a valódinak és természetesnek tűnő felületével. A kiváló minőségű felülete sima, időálló és harmonikusan illeszkedik a modern, igényes belsőépítészeti megoldásokhoz. A kopásálló, színtartó felülete hosszú élettartamot biztosít a burkolatnak. A SWISSCLIC PANEL ezen kívül nehezen éghető, alkalmas konyhában, fürdőszobában víztől mentes területeken történő használatra is. A standard SWISSCLIC PANEL-S termékcsoport 12 dekort tartalmaz 1380 x 187 x 10 mm méretben. A SWISSCLIC PANEL-W (wall and width) termékcsoportban teremmagasságú falburkolatok és XXL mennyezeti burkolatok találhatók három különböző dekorban, 2780 x 238 x 10 mm formátumban.


GRAND SELECTION ORIGIN

A svájci 14 mm vastag padlóburkoló lapok dekorjai annyira hasonlítanak a masszív és rusztikus tömör fához, hogy a szakértőnek is nagyon meg kell figyelnie, hogy felfedezze a különbséget. Ennek oka egyrészt az elsőrangú és precíz felületkialakítás, mellyel ez a laminált padló rendelkezik, másrészt a nyomási minta, mely más reprodukciókkal összehasonlítva megismétlődik. A padló nyolc kiváló színváltozatban kapható: a világostól a sötétig, a meleg árnyalattól a hidegig. A kiváló minőségű GRAND SELECTION ORIGIN esetében több mint 80 százalékban svájci fa az alapanyag, mely kizárólag fenntartható gazdálkodással művelt erdőkből származik – ezek rendelkeznek a megfelelő FSC- és PEFC- fenntarthatósági igazolással. A speciális HDF-alapnak köszönhetően a padló több mint kétszer vízállóbb, mint a hagyományos padlóburkolók.


KRONOTEX FLOORING COLLECTION

A németországi laminált padló kollekció megújult: A KRONOTEX FLOORING COLLECTION 18 új dekorral halad a korral és megfelel a modern követelményeknek és kívánalmaknak. A vidéki előterek rusztikus hangulatát kedvelők részére készültek a Montmelo tölgy variációi. Az újonnan kifejlesztett felületű padló kapható a következő színekben: krém, natúr, ezüst, láva és karamell. A KRONOTEX FLOORING COLLECTION kollekción belül ez lett a 2017. év dekorja. Egy másik trendnek felel meg az Eiche Turin nevű termék: teljesen ág- és repedésmentes, visszafogottan egyszerű, de előkelő és kiváló minőségű. A Cappuccino dekorral a tölgy variációi mellett egy kis gesztenyeszín is került a kollekcióba. Aki színesebbet és szokatlanabbat szeretne, biztosan örül a Mosaik, Palazzo vagy Emeraude dekorok grafikus mintáinak – ezekkel a laminált padlóburkolatokkal minden tér rabul ejti a tekintetet.

Néhány kiválasztott dekor gazdagítja a MY FLOOR kollekciót is. A Vintage-tend magában foglalja a Colour Oak dekort is, mely a használat nyomaival, a Used-Look felületével és a különböző színes részeivel minden térnek sajátos karaktert kölcsönöz.


Laminált kollekció a „szebb életért“

A „szebb életért“ nevezetű laminált padlókat a jövőben a SWISS KRONO TEX fogja gyártani. Ennek érdekében a SWISS KRONO TEX GmbH & Co KG és a Gruner + Jahr GmbH & Co. KG partneri viszonyt alakítottak ki. A kollekció 11 tölgy variációból és egy diófa kivitelből áll össze. A klasszikus tölgyfa széles választéka megtalálható, a simától egészen a rusztikusig, a fehértől a bézsszínen keresztül a barnáig és a szürkéig.

A legtöbb panelnek 45 fokos éle van, annak érdekében, hogy az összeillesztésnél egy V-horony keletkezzen, ami a padlónak tömörséget kölcsönöz. A tapintható felületi struktúrák hozzájárulnak ahhoz, hogy a természet és a másolat közötti különbség alig felismerhető. A kollekció, mely négy stílusra bontható fel (Klassik, Trend, Urban és Grande) széles választékot kínál az élénk 3 lamellás optikából - kezdve az egyszerű tölgy kivitelen keresztül a rusztikus padlókon át – hol elegáns, hol kellemes, de mindig különleges.


ONE WORLD COLLECTION

A sikeres, telephelyeket átfogó és világszerte beszerezhető ONE WORD kollekcióban 68 bútorlap dekor található meg nyolc különböző felületi struktúrával, mely közül négy szinkronnyomott. A ONE WORD COLLECTION 2015-ben tört be a nemzetközi piacra. Az összehangolt, nemzetközi design terveivel, alapot teremtett a design-orientált bútor- és belsőépítészek számára, lehetővé tette az egyedi kombinálási lehetőséget.

A ONE WORLD SWISS COLLECTION-nek, mely 2016 elején jelent meg a piacon, a piac specifikus megjelenése és igényei mellett még van néhány jellemzője. Kezdve a precíz szinkronstruktúráktól egészen a merész színekig – összesen a 253 fajta megjelenésével és a 21 felületi struktúrájával nem csak, hogy ösztönöz, hanem kísérletezgetésre is kedvet ad és bizonyára minden helyi igényt kielégít.
Képek

A képek szerkesztői környezetben a képhivatkozás mindenkori megadásával díjmentesen használhatóak.

SWISS-KRONO-OSB-Longboard.JPG NEWS
SWISS-KRONO-OSB-Longboard.JPG NEWS
SWISS KRONO OSB Longboards for large-format modules (photograph: © ERNE AG Holzbau | photograph: www.rosengruen.de)
SWISS-KRONO-OSB-MAGNUMBOARD.jpg NEWS
SWISS-KRONO-OSB-MAGNUMBOARD.jpg NEWS
Prefabricated SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB elements (photograph: © BALAZS Komforthaus GmbH)
SWISS-KRONO-OSB-bright.jpg NEWS
SWISS-KRONO-OSB-bright.jpg NEWS
The new SWISS KRONO OSB bright with light-coloured surfaces (photograph: © SWISS KRONO Kft.)
SWISSCLIC-PANEL.jpg NEWS
SWISSCLIC-PANEL.jpg NEWS
An innovative system for wall and ceiling claddings: SWISSCLIC PANEL (photograph: © SWISS KRONO AG)
GRAND-SELECTION-ORIGIN_Sunset.jpg NEWS
GRAND-SELECTION-ORIGIN_Sunset.jpg NEWS
Plank-format laminate flooring: GRAND SELECTION ORIGIN, decor: Sunset (D 4493) (photograph: © SWISS KRONO AG)
KRONOTEX-Montmelo-Eiche-Silber_Flaeche.jpg NEWS
KRONOTEX-Montmelo-Eiche-Silber_Flaeche.jpg NEWS
KRONOTEX décor of the year for 2017: Montmelo Oak Silver (D 3662) embossed-in-register (photograph: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
KRONOTEX-Montmelo-Eiche-Silber_Raumszene.jpg NEWS
KRONOTEX-Montmelo-Eiche-Silber_Raumszene.jpg NEWS
KRONOTEX décor of the year for 2017: Montmelo Oak Silver (D 3662) embossed-in-register (photograph: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
KRONOTEX_Mosaic_Flaeche.jpg NEWS
KRONOTEX_Mosaic_Flaeche.jpg NEWS
New in the KRONOTEX FLOORING COLLECTION: Mosaic (Q 001) (photograph: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
KRONOTEX_Mosaic_Raumszene.jpg NEWS
KRONOTEX_Mosaic_Raumszene.jpg NEWS
New in the KRONOTEX FLOORING COLLECTION: Mosaic (Q 001) (photograph: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
My-Floor-Colour-Oak_Flaeche.jpg NEWS
My-Floor-Colour-Oak_Flaeche.jpg NEWS
New in the MY FLOOR collection: Colour Oak (MV 855) – for used-look fans (photograph: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
My-Floor-Colour-Oak_Raumszene.jpg NEWS
My-Floor-Colour-Oak_Raumszene.jpg NEWS
New in the MY FLOOR collection: Colour Oak (MV 855) – for used-look fans (photograph: © SWISS KRONO TEX GmbH & Co. KG)
Schoener-Wohnen-Laminatboden-Kollektion.jpg NEWS
Schoener-Wohnen-Laminatboden-Kollektion.jpg NEWS
The new “Schöner Wohnen” laminate collection, to be produced by KRONOTEX under licence, decor: Trend Oak White (D 3201) (photograph: © Gruner + Jahr GmbH & Co. KG)
ONE-WORLD-SWISS-COLLECTION.jpg NEWS
ONE-WORLD-SWISS-COLLECTION.jpg NEWS
ONE WORLD SWISS COLLECTION (photograph: © SWISS KRONO)
PM_SKG_BAU2017_final_HU.docx
PM_SKG_BAU2017_final_HU.docx

A SWISS KRONO GROUP –ról

A SWISS KRONO GROUP egyike a világ vezető faipari gyártóinak. Tartós és innovatív megoldásokra törekszik a belsőépítészet, a padlóburkolatok és az építési anyagok területén. 1966-ban alapították meg a családi vállalkozást és a cégnek ma már szerte a világban 4500 munkavállalója van. Székhelye a svájci Luzernben van, nyolc országban, 10 telephelyen gyártanak lapokat. A SWISS KRONO GROUP a kezdetektől kezdve a minőség és a környezetvédelem elkötelezettjének vallja magát. Így született meg a ‘Fa legjava’ szlogen is.További információkért az alábbi elérhetőségek alatt veheti fel a kapcsolatot:

Sajtókapcsolat:


Urban Braun
Phone: +41 (0) 41 419 03 20
E-Mail: urban.braun@swisskrono.com

Ute Bachmann
Phone: +49 (0)176 99938586
Fax: +49 (0)3222 3350590
E-Mail: u.bachmann@werbeagentur-nowack.deSWISS KRONO GROUP
Museggstrasse 14
CH-6004 Lucerne
Switzerland
www.swisskrono.com

More articles

Five Latest Articles

03.10.2017 Eco-Friendly Building and Healthy Living with SWISS KRONO OSB bright
16.01.2017 Wood at its best: the SWISS KRONO GROUP at BAU 2017
28.11.2016 Inauguration Event for SWISS KRONO Kft. a Big Success
20.10.2016 Inauguration of the New SWISS KRONO Plant in Hungary
30.06.2016 SWISS KRONO GROUP: New management to implement a sustainable growth strategy under a new umbrella brand
­

Cookies facilitate the provision of our services. By using our services, you agree that we use cookies. For more information on privacy, please visit the following link Data protection statement