Ökológiai építészet, egészséges lakóházak a SWISS KRONO OSB bright-al

  • Kategorie: sajtóközlemények

03. October 2017 | 2017 október – a SWISS KRONO OSB bright lehetővé teszi az elkövetkezendő évek, ökológiai és kiváló minőségi építészetét azon emberek számára, akik szeretnének a környezettel összhangban és egészségtudatosan élni. A fa és a faipari anyagok a környezetileg értékes, zöld építőanyagok közzé tartoznak. A természetes tulajdonságaiknak köszönhetően pozitív hatásúak a beltéri klímára, atmoszférára.

Egyedi családi házak SWISS KRONO OSB bright-al

A 2016.-ban átadott vásárosnaményi SWISS KRONO OSB gyár, a maga nemében egyike a világszerte legmodernebb üzemeknek. Itt, többek között széles körben alkalmazható, nagy teherbírású, tartós SWISS KRONO OSB bright-ot állítanak elő.


Bio és ökoházak SWISS KRONO OSB bright-al

A fából és a faipari anyagokból készült házak biztosítják az egészséges és ökológiai lakhatást, valamint a kellemes, kényelmes környezetet lakói számára. Teherhordó mennyezet- és padlóburkolat, tető- vagy falburkolat – a SWISS KRONO OSB bright alkalmazási lehetőségei nagyon sokszínűek. Mindenki számára, akiknek az egészséges környezet fontos, - több szempontból is - a SWISS KRONO OSB bright a tökéletes építőanyag:

1. Emisszió csökkentett építőanyag az egészséges beltéri klíma érdekében

Az építőanyagok döntő jelentőségűek a jó beltéri klíma kialakításához. A kötőanyagokban lévő formaldehid aránya az egészséges lakhatás szempontjából a faipari anyagok esetében mindig felmerül. A SWISS KRONO éppen ezért az OSB termelésnél, formaldehid mentes kötőanyagot használ. A lapok ennek köszönhetően csak a természetes fában található formaldehidet tartalmazzák. A 0,01 ppm emissziós értékükkel jelentős fejlődést mutatnak az E1 irányelv által megengedett 0,10 ppm határértékkel szemben, aminek köszönhetően az OSB Bright termékek, érzékeny területeken történő, magas elvárások melletti alkalmazása is lehetséges. Az egyes városok környezeti levegőjében található és normálisnak nevezhető szennyezésnél nagyságrendileg kisebb, emissziós értékkel számolhatunk termékünk esetében.


2. Természetes nedvességszabályozás

Mivel a SWISS KRONO OSB bright diffúzió gátló, így a további pára áteresztő fóliákra nincs szükség. Ez megfelel annak az építészeti elvnek, miszerint lehetőség szerint diffúzió nyitottan építsünk. (Egy diffúzió nyitott anyag először felveszi a környezet nedvességét és apránként adja le) Ennek köszönhetően egy természetes nedvességszabályozás történik, amely a beltéri klímára pozitív hatással van.


3. Környezetbarát módon előállított építőanyagok

A SWISS KRONO Kft. felelősnek érzi magát a környezetért, éppen ezért a vállalat törekszik az optimális alapanyag-, víz- és energiafelhasználásra, a szennyvíz, energia- és hő ciklusok használatára és a termelési hulladékok felhasználására, annak érdekében, hogy a fosszilis éghető anyagokra való igényt a minimálisra redukálja.
A faipari anyagok előállításánál bizonyíthatóan kevesebb energia kerül felhasználásra, mint a legtöbb más építőanyagok esetében.


4. Megújuló nyersanyag: Fa

Aki úgy dönt, hogy fával és faipari anyagokkal épít, az, az egyetlen megújuló nyersanyag forrásra alapoz. A SWISS KRONO támogatja a fenntartható erdőgazdálkodást, mivel a termékek előállításához, a régióban lévő, megművelt erdők gyérítéséből származó, FSC- tanúsított fáit használja fel. A fának van még egy olyan tulajdonsága is, hogy képes megkötni a szén-dioxidot, ezáltal a légkört megfosztva tőle. A fa és a faipari anyagok nagy részben hozzájárulnak ahhoz, hogy a környezet CO2-szennyezését csökkentsék. Ha a fa környezetbarát módon kerül feldolgozásra, úgy, hogy a nyersanyagot a lehető legjobb módon használják fel, célzottan a termék életciklusához, akkor a fa és a faipari anyagok megfelelnek a legmodernebb környezetkímélő követelményeknek is.A Swiss Krono OSB bright fizikai és építéstechnikai tulajdonságai

A SWISS KRONO OSB bright CE- tanúsított és az EN 13986 és az EN 300 szerint állítják elő. A lapok alkalmasak teherhordó és merevítői célokra is. Ezeknek az OSB lapoknak az előnye az, hogy a hagyományos forgácslapokkal szemben vékony lapvastagság esetén is nagyon magas szilárdságot és kiváló mérettartást biztosítanak. Így nem csak súlyt, hanem anyagot is spórolunk. Az alacsonyabb súly ezenkívül leegyszerűsíti a szerelést is. ContiFinish®- felületének köszönhetően ezek a stabil lapok nem csak a belső terekben, hanem a nyirkos helyeken is alkalmazható.
Képanyag

A képanyag a „SWISS KRONO“-ra való hivatkozással, szerkesztői környezetben, ingyenesen felhasználható.


IMG_4176_press.JPG
IMG_4176_press.JPG
Egészséges, energiatakarékos építészet faipari anyagokkal: itt a SWISS KRONO OSB nagy területen került feldolgozásra.
_MG_7766_press.jpg
_MG_7766_press.jpg
Modern építészet SWISS KRONO OSB bright-al
FHP004_press.jpg
FHP004_press.jpg
Egyedi családi házak SWISS KRONO OSB bright-al
Zimmer_1_press.jpg
Zimmer_1_press.jpg
Környezetbarát belső terek fa és faipari anyagokkal
_MG_9405_press.jpg
_MG_9405_press.jpg
Meggyőzően magas előgyártmányokkal: fakeretes építészet SWISS KRONO OSB bright-al
IMG_4831_press.JPG
IMG_4831_press.JPG
Az előre legyártott elemek lehetővé teszik az építkezés gyors helyszínen történő haladását
PM_SK-Ungarn_O-koha-user_final_hu.docx
PM_SK-Ungarn_O-koha-user_final_hu.docx
PM_SK-Ungarn_O-koha-user_final_hu.pdf
PM_SK-Ungarn_O-koha-user_final_hu.pdf
A SWISS KRONO Kft-ről

Az 1988-ban alapított INTERSPAN Faipari Kft.utóda a mai Vásárosnaményban található SWISS KRONO Kft. a SWISS KRONO GROUP-hoz tartozik, mely a világ egyik vezető faipari vállalata. A telephely először a bútor és a belső berendezésekhez alkalmazott forgácslapok és laminált forgácslapok előállítására specializálódott. A SWISS KRONO Kft. azonban 2016-től a SWISS KRONO OSB bright három fajtáját gyártja. Az évi 300.000 m3 OSB lapok gyártásával a SWISS KRONO Kft. új, nemzetközileg fontos célpiacokat is gyorsan és megbízhatóan ki tud szolgálni. A 100 főt foglalkoztató, egyedüli magyar OSB gyár természetes faalapanyagból és káros anyagtól mentes kötőanyagból készít modern ökológiai faipari anyagokat, mellyel egészséges és környezetbarát termékként jelentkezik a világ piacain.
www.swisskrono.huFür weitere Informationen kontaktieren Sie bitte:

Pressekontakt


Dr. Marcin Luty
A SWISS KRONO Kft. ügyvezetője
Tel: +36 45 571 105
E-Mail: marcin.luty@swisskrono.huSWISS KRONO Kft.
Ipar utca 1
H – 4800 Vásárosnamény
www.swisskrono.hu

további cikkek

az öt legújabb cikk

28.08.2018 Az új N+F gyártósor beüzemelése
11.07.2018 Vibráló nyüzsgés a 2018-as családi napon
16.03.2017 Teherán: SWISS KRONO a 2017-es WOODEXPO - n
16.01.2017 A fa legjava – SWISS KRONO GROUP a 2017-es építészeti kiállításon
29.11.2016 Ünnepélyesen megnyílt a SWISS KRONO Kft. – ezennel már semmi nem áll a termelés útjában
­

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ. A szolgáltatásaink használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletes tájékoztatást az adatvédelemmel kapcsolatos irányelveinkről az alábbi linkre kattintva talál: ADATVÉDELEM